Annons

Annons

Annons

Genetaskjutningen

Skjutne mannen indragen i infekterad konflikt

Den man i 50-årsåldern som skottskadades i Geneta nu på fredagskvällen, greps själv för anstiftan till mord ifjol, men släpptes i brist på bevis. Polisen misstänkte att en infekterad relationskonflikt låg bakom mordet.

Text

Mannen ska ha suttit i bilen när skytten dök upp och avlossade flera skott. Foto: Leif Granlind

Annons

I september ifjol grep polisen tre män skäligen misstänkta för anstiftan till mordet på en 39-årig krögare på Vasa handelsplats utanför Willys i Geneta den 24 maj 2021.

Mördaren väntade på 39-åringen när han tränade inne på Actic gym och sköt honom ute på parkeringsplatsen med flera pistolskott.

Därefter kom han undan och har sen dess varit som uppslukad av jorden.

Annons

Men den 21 september ifjol slog polisen till och grep två män födda på 60-talet och en på 80-talet.

Annons

Alla tre släpptes

Alla tre anhölls skäligen misstänkta för anstiftan till mordet, men släpptes efter beslut av åklagaren som ansåg att bevisningen mot dem var alltför svag för att övertyga tingsrätten om att häkta dem.

Polisen misstänkte att en infekterad relationskonflikt låg bakom som involverar flera familjer, vilket var orsaken till att 39-åringen blivit mördad.

Som LT tidigare berättat ska en person ha sökt upp 39-åringen utanför dennes bostad och handgemäng uppstod. Det var den nu skjutne mannen, enligt uppgift till LT.

Flera förhandlingar ska också ha hållits för att lösa relationskonflikten, där såväl 39-åringen som den nu skottskadade mannen ska ha deltagit, men det gick inte.

Några veckor senare sköts 39-åringen till döds.

Polisen har ingen misstänkt i dagsläget.

Enligt uppgift till LT ska mannen i 50-årsåldern ha beskjutits när han satt i bilen. Skytten ska ha avlossat flera skott, men flera missade.

Polisen har nu inlett en utredning om försök till mord efter fredagskvällens skjutning. Mannen fördes skottskadad till sjukhus.

Polisen undersöker brottsplatsen i Geneta. Foto: Leif Granlind

Läs även: Mördaren gäckar ännu polisen – trots bilderna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan