Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Insändare
Skolan i Nykvarn är unikt bra

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten berömmer Nykvarns kommun för elevbemötandet.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Annons

Jag följer insändare och debatter i lokaltidningen och känner att jag vill tillägga några ord.

Insändaren gällande skolstart (LT, 5 september) får vilken förälder som helst att fälla tårar, första starten i skollivet. Skolan behöver få veta att detta händer och planera bättre inför varje år, däremot ligger det på skolledning och inte politiker.

Annons

Annons

Veckorna har följts av pajkastningar inför valupploppet och nu väljer jag att träda fram och lyfta min syn oavsett politisk ställning. Vi flyttade till Nykvarn för 1,5 år sedan och jag vill bara berätta om hur nöjda vi är. Vi har ett barn med behov av extra stöd, lärarna och skolan har inte tvekat en sekund på att tillsätta stöd från dag ett. Jag vill också förtydliga att vi ej hade påbörjat utredning ännu och när jag kom in i klassrummet gick jag därifrån med ett varmt hjärta och glädjetårar.

I Nykvarn ser man varje barn som unikt – oavsett om det har diagnos eller något annat skäl får barnen rätt förutsättningar. Man ser till behoven och inte vad som finns i dokumentationen.

Aldrig har vi blivit så bra bemötta och hörda. Vi har ett helt annat barn i dag och en helt annan familj. Just för att man tar hänsyn till individen och det vill jag säga med både erfarenhet som förälder och från arbetsliv att det är unikt – Nykvarns kommun är unik för mig.

Jag förstår att det skett förändringar med åren och det är tråkigt, men jag vill verkligen lägga fram att det beror helt på vad man har att jämföra med.

Förälder i Nykvarn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan