Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Debatt
Kulturskolan i Nykvarn behöver nya lokaler

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Lektion i Nykvarns kulturskola.

Bild: Izabelle Johannisson

Annons

Den 3 juni var gruppledare för partierna i Nykvarn inbjudna till Kulturskolan för ett verksamhetsbesök. Vi fick en rundtur med information om verksamheten. Lärare, kulturskolechef och utbildningschef var med.

Vi kunde konstatera att de baracker som Kulturskolan har för sin verksamhet, var olämpliga. Det måste vara påfrestande både för elever och lärare att bedriva utbildning på olika instrument och orkesterövningar där.

Annons

Annons

2019 gjordes en utredning om nya lokaler, den utredningen begärdes ut som allmän handling från kommunen den 3 juni. Vi fick svar från registrator den 7 juni att hon fått besked från näringslivschefen David Schubert om att det inte var en allmän handling och att den inte kunde lämnas ut. Vi begärde ett skriftligt beslut på detta och överklagade beslutet den 14 juli till Kammarrätten och framförde att handlingen antingen var inkommen eller upprättad hos kommunen och förvarad där.

Efter vår överklagan ändrade Nykvarns kommun sig. Lokalutredningen om Kulturskolan som var klar i augusti 2020 lämnades ut till slut.

Utredningen hade legat till grund för kommunens lokalprogram beträffande kulturskolan som hade behandlats i kommunstyrelsen den 25 januari 2022. Ärendet hade varit uppe för beslut både i Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige och var därmed färdigbehandlat.

Utredningen visade flera förslag till hur Kulturskolans behov av lokaler skulle kunna lösas. Trots detta har majoriteten (Nykvarnspartiet, Moderaterna och Miljöpartiet) inte gjort någonting under den tid som gått sedan utredningen blev klar. Vi i Liberalerna har fått utredningen efter överklagan och har först nu kunnat ta del av den.

Liberalerna föreslår att Kulturskolan får nya lokaler enligt något av de alternativ som kommer fram i utredningen. Beslut bör tas omgående – elever och lärare ska inte behöva lida av en dålig arbetsmiljö, som vi politiker har ansvar för. Liberalerna är angelägna om att Kulturskolan ska ha goda möjligheter att genomföra sin verksamhet som vi alla i Nykvarn kan vara stolta över.

Anne-Marie Falk

Liberalerna i Nykvarn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan