Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Förtroende tar tid att bygga – och är lätt att rasera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Joakim Granberg (RP) och Boel Godner (S).

Bild: Stefan Lindström, Leif Granlind

Annons

Alltså, som boende i Södertälje och som någon som gärna följer den lokalpolitiska debatten, blir jag verkligen bedrövad över att läsa Realistpartiets ”tyck synd om oss”-inlägg. För det första citerar Joakim Granberg ett uttalande som han sedan förvränger efter eget tycke. "De sprider lögner som skadar Södertälje" rättfärdigar inte ett snyftande "Realistpartiet ljuger inte om Södertälje, Boel Godner".

Annons

Annons

Huruvida det stämmer kan ju ingen annan än Granberg själv veta. Det alla däremot vet är den förskräckliga verbala attack som Granberg gjorde gentemot politiska förtroendevalda från andra partier, där ibland Boel Godner, på sin facebooksida för några år sedan.

Det är sådant som verkligen skadar förtroendet. Och som gör ett parti svårt att samarbeta med. Oavsett sakpolitik kan man inte ha kommunalpolitiker som sitter och säger att de ska ”kn***a folk i sk***en”, så fort de inte får sin vilja igenom.

Boel Godners kommentar den gången var: "Det är noterat". Inga fula motargument eller "tyck synd om mig"-retorik. Säkert inte för att hon tycker det är trevligt att bli utsatt. Men hon förvaltar ett förtroende och den gången gjorde hon det verkligen hedervärt. Lär av det i stället, Granberg.

Och sluta gnälla. Kasta av dig offerkoftan och notera läget. Öppna sedan munnen när du har sakliga och bra argument att komma med. Som gynnar Södertälje och ger oss anledning att vara stolta över den politik som råder här.

Då ska du se att någon kan tänka sig att samarbeta med dig i framtiden. Boel Godner kan bara svara för sig själv, men hon sa den gången att hon "noterat läget". Kanske bättre då att koncentrera sig på någon som inte gjort det?

Becca

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan