Annons

Annons

Annons

Debatt
Gör Godner och Andersson arbetslösa

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Statsminister Magdalena Andersson (S) och Södertäljes kommunstyrelseordförande Boel Godner (S). Foto: Diana Savina

Annons

Boel Godner och Johan Andersson, båda S, riktar i ett inlägg kritik mot Realistpartiet. Ett parti som Socialdemokraterna aldrig kommer att styra Södertälje med enligt debattörerna. Nej, det var det nog inte någon som hade förväntat sig heller.

Annons

Av bara farten försäkrar S-debattörerna att man inte heller avser styra kommunen med Sverigedemokraternas hjälp. Inte heller det någon sensation. Dessbättre för S-partiet finns det andra partier som gärna ställer upp. Den mest oväntade samarbetspartnern här torde vara Kristdemokraterna, som normalt anses vara ett konservativt betonat parti.

Annons

Vad KD-väljarna i Södertälje tycker om detta får vi reda på om knappt en månad. Jag misstänker för min del att det inte kommer att korkas upp många skumpabuteljer vid valvakan, men jag kan naturligtvis ha fel.

Socialdemokraterna är utan all konkurrens maktpartiet nummer 1 i Sverige och Södertälje. I vår kommun har partiet styrt och ställt sedan 1917, med undantag för ett treårigt mellanspel med borgerliga partier och Miljöpartiet under mandatperioden 1988–1991.

Enligt nationalskalden Vilhelm Moberg hade den socialdemokratiska ideologin två punkter: att ta makten och behålla den.

Det ligger mycket i det.

I valet om en knapp månad har vi emellertid chansen, såväl i riket som i kommunen, att rösta bort Socialdemokraterna från maktens köttgrytor. Det är dags att göra Boel Godner och Magdalena Andersson arbetslösa.

Tommy Hansson (SD)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan