Annons

Annons

Annons

Valintervjun: Nykvarn

L-duons fokus: Tydliga förslaget om Älgbostad ska locka väljare

Liberalerna siktar på att fördubbla antalet mandat i Nykvarns kommunfullmäktige efter höstens val. Nyförvärvet Ulf Waldekrantz och toppnamnet Anne-Marie Falk hoppas locka väljare genom framförallt ett trygghetsboende, en satsning på skolorna samt partiets förslag om att göra Älgbostad till kulturreservat.

– Då kunde man bevara gårdsmiljö, utöka badet och skapa friluftsområde där, säger Anne-Marie Falk.

Text

Området Älgbostad är just nu vildvuxet, men potentialen är odiskutabel, med närheten till Yngern och Hökmossbadet. Detta vill L-duon Ulf Waldekrantz och Anne-Marie Falk skydda genom att göra det till kulturreservat och satsa två miljoner kronor på att rusta upp gården.

Bild: Andreas Hanson

Annons

Liberalerna har bara ett mandat i kommunfullmäktige i Nykvarn – men i valet i höst hoppas partiet på både en Johan Pehrson-effekt och en Ulf Waldekrantz-effekt. På riksdagsnivå har Liberalerna fått ett uppsving i och med partiledarbytet, och på kommunnivå kommer nytt blod in i partigruppen i och med Ulf Waldekrantz, mångårig moderat som efter ett längre uppehåll har gått med i Liberalerna och direkt fick plats två på valsedeln bakom Anne-Marie Falk.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan