Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Södertälje kommun måste ta emot avvikelseanmälningar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Omsorgsbolaget Aros har kritiserats i Salem. Södertälje tar inte avvikelseanmälningar på allvar, menar insändaren Map.

Bild: Jesper Hagel

Annons

I LT stod för en tid sedan att Aros fått en hel del avvikelseanmälningar mot sig i Salems kommun i flera Ivo-anmälningar, och så vidare. Omsorgschefen Pernilla Andressdom kunde däremot tala om att i Södertälje kommun hade de inte fått en enda anmälan mot sig.

Detta är på intet sätt konstigt om ni frågar mig. Jag anser att att kommunen borde, efter allt fusk den drabbats av, vara mycket mer försiktiga med sin kassakista. Företagen kan mörka uppgifterna så mycket dem vill medan kommunen hänvisar till utföraren. Alla hemtjänstbolag har inte rent mjöl i påsen, vilket alla vi i Södertälje är väl mycket väl medvetna om.

Annons

Annons

Hur ska man då göra om en avvikelse sker? Stor som liten avvikelse är inte på något som kommunens anställda vill lyssna på. Jag har fått till svar från folk på kommunen många gånger. Detta är ingen fråga för kommunen utan en fråga för utföraren. Jag brukar då fråga cheferna på det hemtjänstföretag som de anlitar: Hur många äldre tror ni då vågar lämna klagomål? Jag frågar också kommunen varje gång: Är inte kommunen ett dugg intresserad av hur deras pengar används och hur företagen sköter sig? Det är ju ni som betalar för kalaset.

Men det är ingen på kommunen som vill lyssna på en avvikelseanmälan. Alla hänvisar till utföraren som kan trolla bort hur många avvikelser som helst. Är det då konstigt att Aros inte haft någon avvikelse i denna tokstad? Inte om ni frågar mig. Jag frågade en jägare en gång hur många älgar ert jaktlag får skjuta. Svaret blev tre stycken från att vi börjar räkna.

Map

Annons

Annons

Till toppen av sidan