Annons

Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Insändare
Feminismen har slagit över på landsbygden, Nykvarn!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vad är det som håller på och hända? Min son på kom precis hem och var helt förtvivlad över att tre tjejer i grannskapet hållit fast honom och turats om att pussa honom på munnen. Han var absolut inte med på det här, och i mina ögon är det att gå för långt. När jag lyfter upp det här för föräldrarna då småler och tycker att det är lite gulligt och charmigt — va menar dem allvar? Hur har vi kommit till den punkten i Nykvarn att pojkars rätt till sin egen kropp inte kan tas för givet?

Annons

Annons

Om de hade varit omvänt, att tre pojkar hade hållit fast en flicka och tvångspussat henne mot hennes vilja, hade det varit samma reaktion?

Hur kan pojkar och män fått så låg status i vårt samhälle? Jag ser i dessa Facebook-grupper hur man diskuterar flickors rättigheter, med ALL rätt. Men hur ser det ut med pojkars rättigheter, i dessa Facebook-grupper framställs pojkar och män som "perversa" medan kvinnorna och mammorna hävdar sina rättigheter som medmänniska i vårat samhälle. Vi uppmanar våra flickor att våga säga NEJ och vi upplyser dem att ett NEJ är ett NEJ, men våra pojkar ska minsann rätta sig i ledet och när flickor går för långt är det "charmigt"! Barn är väl barn? Varför ska vi könsdiskriminera små barn mellan 7 och 10 år?

Mammor till pojkar ska "lära" sina pojkar hur man ska vara, medans mammor till flickor ska lära sina döttrar vart gränsen går, att det är ok att säga nej (vilket det självklart är) men det gäller även vår pojkar.

Nykvarnsbo

Annons

Annons

Till toppen av sidan