Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Södertälje och Mölnbo förtjänar bättre

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ingemar Oderstedt (V), ledamot i Mölnbo-Vårdinge kommundelsnämnd

Bild: Mathias Jonsson

Annons

Centralorten måste bli vackrare och mer attraktiv att besöka och flytta till! Den fina landsbygden med skog, sjöar och attraktiva småorter måste prioriteras mer, till exempel med bättre närservice och bättre kommunikationer. Odlingsbygd och matproduktion gäller allas vår överlevnad. Så kallade utanförskapsområden måste, med klok politik, långsiktigt bli innanförskapsområden. Där ska finnas samhällskontor, närpolis men framförallt en skola, utan vinstintresse och med fler kompetenta lärare och personal. Elevhälsan ska förstärkas. Tryck bort "vi och dem"!

Annons

Annons

Vänsterpartiet i Södertälje har konkreta förslag hur detta ska gå till i ett nytt kommunalt handlingsprogram för 2022-2026. Alla samhällssektorer behandlas med förslag till ett bättre sakernas tillstånd. Nyckelorden är rättvisare livsvillkor, minskade klyftor, bort med vinstintressen från vårt gemensamma. Våra skattepengar ska gå till verksamheterna i skolor, vård och omsorg, inte till bolag och skatteparadis. Det är som vänsterpartist och medborgare groteskt att se hur vårt samhälleligt gemensamma, det gäller även de kommunala bostäderna, säljs ut till marknaden. Även väldigt många utanför V bland väljarna delar denna uppfattning. Så, en röst på V kan vara ett tips.

Landsbygden i våra hjärtan; Undertecknad bor i Mölnbo i sydligaste länsdelen. Här ser vi ökad och önskad inflyttning och bostadsbyggande. Samhällsservice, till exempel förskolor och skolor, är på sikt underdimensionerade. Pendeltåget, vår livlina utan bil, har försämrats bland annat på helger, från en- till tvåtimmarstrafik, tretimmarshack på helgkvällarna. Detta är kontraproduktivt ur resenärsintresset och inte minst ur miljösynpunkt. Tåg istället för privatbilism! V Södertälje fortsätter att kämpa mot försämringen som oacceptabel, i likhet med Södertäljes kommunledning, som dock kan öka trycket på regionerna Stockholm och Sörmland, vilka äger frågan. Gnestapendeln måste förstärkas och utvecklas. Hölö med flera småorter bör också anslutas till en vettig pendeltågförbindelse.

Annons

Annons

En röst på V i höst i Södertälje är en biljett till mer rättvisa, mindre marknadsstyrning, rimligare fördelning av vårt gemensamma och att inte plånbokens tjocklek ska avgöra våra, och våra barns livschanser och vardagsliv.

Ingemar Oderstedt, Vänsterpartiet Södertälje och Mölnbo

Annons

Annons

Till toppen av sidan