Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Södertälje närakut ska utvecklas, inte avvecklas

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Liberalerna är Stockholmsregionens sjukvårdsparti. Under den gångna mandatperioden liksom tidigare har vi arbetet för att öka tillgängligheten till vården för invånare i hela länet. Vårdköer ska bekämpas och väntetider kapas.

Närakuten i Södertälje är en viktig pusselbit för detta. Över 20 000 patienter fick hjälp på närakuten förra året, de flesta från Södertälje och Nykvarn. Om oppositionspartier i stället fått bestämma, och Södertälje närakut riskerat att stängas, hade majoriteten av dessa besök istället behövt hamna på länets redan idag högt belastade sjukhus, eller på andra vårdmottagningar längre bort från Södertälje. Detta hade i praktiken bara lett till vårdköer, och till längre resvägar till vården för södertälje- och nykvarnsborna.

Annons

I dag har Stockholmsregionen 11 närakuter. Fler är på väg tack vare liberal politik. Inte bara denna utbyggnad hotas av oppositionen, utan också de närakuter som redan idag fungerar och bidrar till att korta köer och öka tillgänglighet till akutvården i hela länet.

Annons

Södertälje sjukhus. Liberalerna vill fortsätta satsa på valfrihet, personliga läkarkontakter och tillgänglig vård.

Bild: Elias Zazi

Att fortsätta satsa på vårdcentraler och fler husläkare för att garantera alla den nära vården. Att öka antalet vårdplatser för att stärka den avancerade vården. Att värna närakuterna som ett viktigt mellansteg mellan sjukhusen och husläkarna. Det är det liberala svaret på väntetider och vård efter behov. Det arbetet har pågått under den gångna mandatperioden, och med förnyat stöd i september kan den liberala vårdpolitiken fortsätta krympa köerna och öka södertälje- och nykvarnsbornas närhet till vården.

Valet till regionfullmäktige handlar om tillgänglig vård, personliga läkarkontakter, och din valfrihet. Detta hotas av en opposition som inte är enig om mycket – utom på en punkt där de tycks ha total harmoni i sitt budskap: att det är politiken och inte du som ska fatta viktiga beslut om din hälsa.

Liberalerna står i kontrast mot denna bakåtsträvande politik. Vi är Stockholmsregionens sjukvårdsparti. Med nytt förtroende från dig i Södertälje och Nykvarn fortsätter vi att bygga framtidens vård. Och vi räddar Södertälje närakut!

Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande regionstyrelsens innovations- och utvecklingsutskott och regionrådskandidat

Ida Banovac (L), regionkandidat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan