Annons

Annons

Annons

Centrum

Insändare
Snabbtåg till Stockholm vore en dröm

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är ju inte ofta att pendeltåget från Stockholm till Södertälje förvandlas till ett snabbtåg. Men detta hände i verkligheten den 7 juli. Det hade varit tvärstopp i trafiken vid Solna centrum så det här tåget som kom in på Stockholm södra hade Södertälje hamn som slutmål. Tåget var först ute på banan. Och inga stopp på vägen. ”Det här tåget går direkt till Södertälje hamn” som de sa i högtalarna gång efter annan. Stationerna bara visslade förbi i det väldigt ovanliga SL-tempot, inget lunkande mellan stationerna. Och vad tog det i tid? 25 minuter kanske. Sällsamt och sällsynt att plötsligt åka snabbtåg.

Annons

Annons

Värre var det för alla de hundratalet trafikanter som inte hört och förstått att detta tåg inte stannar på en enda station. I Södertälje hamn var det många som förvirrat sökte efter ett tåg som kunde ta dem tillbaka till exempelvis Tumba, Huddinge och Älvsjö. Men undan gick det, ungefär som Mälartåget. Vore förstås en dröm att få behålla den här fartökningen, men inser att detta förstås var en engångshändelse.

Anders Hammarlind, Järna

Insändaren Anders begeistrades av hastigheten när pendeltåget från Stockholm inte stannade på några mellanliggande stationer.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan