Annons

Annons

Annons

Hotell på Torekällberget

Insändare
Överklaga hotellbygget på Torekällberget

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Södertälje kommun har nu tagit beslut om att ett hotell ska byggas på Torekällberget. Den enda återstående möjligheten att rädda Torekällberget är att överklaga i Mark- och miljödomstolen och där få fram ett beslut att Torekällberget inte får förstöras.

Jämför med Skansen i Stockholm. Vad hade reaktionen blivit om någon begärt att få bygga ett hotell där, eller på en tomt intill? Under granskningen av förslaget om hotell på berget har mängder av invändningar kommit in till Stadsbyggnadskontoret. Tyvärr har protesterna inte tagits på allvar – endast mindre justeringar har gjorts. Kommunens nuvarande förslag är lika katastrofalt för berget som det föregående.

Annons

Annons

Det beslutade hotellbygget på Torekällberget har upprört många medborgare i kommunen. Illustration: Kjellander Sjöberg

Torekällbergets tidigare chef Stefan Sundblad, numera ojävig, har sagt: Nämnden borde ha funderat över hur tomten skulle kunna användas, i stället för att öppna processen med en ny detaljplan. Om Torekällberget hade fått frågan hade vi exempelvis kunnat flytta dit både Holmbergska matsalen och Lilla Bellevue och skapat en stor tomt med badortstema. Och Bellevue hade kunnat få ett bättre kök och sommarservering. Verkligen kloka ord, som nästan alla Södertäljebor håller med om!

För att dina åsikter ska kunna beaktas av Mark- och miljödomstolen måste du höra av dig till kommunen före den 14 juli. Mejla till sbk.plan@sodertalje.se eller lämna dina synpunkter till receptionen i Stadshuset. Ange att det gäller fastigheten Mariekälla 1:26 och ett överklagande till Mark- och miljödomstolen. Tala om i dokumentet på vilket sätt du berörs av kommunens beslut. Men låt oss alla som läser LT redan nu få veta vad du tycker!

Jonas Hasselrot

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan