Annons

Annons

Annons

Insändare
Guten tag, Frau Merkel – eller ska vi säga Godner

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten hoppas att Boel Godner(S) kan agera för tätare turer på Gnestapendeln.

Bild: Leif Granlind, Tomas Karlsson

Annons

Människan har lyckats ta sig till månen, men ännu inte lyckats få till en fungerande Gnestapendel.

Som styrelseledamot i föreningen Gnestapendeln har jag bland annat pekat på en ändrad regionindelning – att Axel Oxenstiernas länsindelning skulle kunna ersättas med en modernare indelning med sex regioner varmed regionerna Sörmland och Stockholm kunde bli ett.

Annons

Den politiska oenigheten har varit för stor för att sjösätta ett sådant förslag. Inte heller tanken på att låta Gnesta kommun byta region har fallit i god jord – argumenten för en bibehållen regiongräns har vägt för tungt.

Annons

Det finns även vissa planer på att låta hela nationen utgöra ett enda lokaltrafikområde, men en sådan reform verkar ligga långt i framtiden om den över huvud taget kommer att bli verklighet.

De ansvariga politikerna sover alltså vidare i godan ro. I detta läge har jag tagit mig friheten att väcka ett medborgarförslag om att Södertälje kommun tar initiativ till fyrpartssamtal mellan de berörda regionerna (Stockholm och Sörmland) och kommunerna (Södertälje och Gnesta).

Boel Godner (S) kallas ibland för Södertäljes svar på Angela Merkel, den före detta tyska förbundskanslern. Här har Godner en möjlighet att visa lejonklor och åstadkomma en acceptabel lösning – och visa att starka statsmän (läs kvinnor) kan finnas även på det lokala planet i konungariket Sverige.

Det mest sannolika är dock att mitt förslag kommer att hamna i det så kallade cirkulära arkivet med hänvisning till att det rör sig om en regional fråga och inte en kommunal.

Då återstår bara möjligheten att hela tiden ta upp frågan i den kommande valrörelsen. Droppen urholkar som bekant sten, inte genom sin tyngd utan genom sitt ständiga fallande.

Väl mött på barrikaderna.

Thorwald Arvidsson (S)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan