Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Unga förstagångsväljare läser LT gratis fram till valet

Text: 

Nu växlar vi upp vår valbevakning och går samtidigt ut med ett erbjudande till alla mellan 18 och 25 år att läsa LT gratis fram till valet.

Lillan Hedlund, chefredaktör och ansvarig utgivare för LT.

Bild: Mattias Holgersson

Alla förstagångsväljare mellan 18 och 25 år kan nu teckna en gratis digital prenumeration på LT som gäller fram till valet. Det enda du som är mellan 18 och 25 år behöver göra är att fylla i dina uppgifter så får du inloggning till vår sajt och app, och du binder inte upp dig för något. Prenumerationen avslutas automatiskt.

Annons

Annons

– Vi vet att den här unga gruppen av förstagångsväljare sällan prioriterar att teckna upp sig för en prenumeration på sin lokaltidning. Samtidigt är det ur ett demokratiskt perspektiv viktigt att de får möjlighet att ta del av vår journalistik för att sedan kunna ta ställning och använda sin röst den 11 september, säger Lillan Hedlund, chefredaktör och ansvarig utgivare för LT.

I takt med att valet nu närmar sig ökar också LT:s valbevakning. Varje lördag fram till valet presenteras tre gruppledarintervjuer, en från vardera kommun i vårt utgivningsområde (Södertälje, Nykvarn och Salem).
På LT.se finns också valkompassen för dig som vill testa att se vilket parti som ligger dig närmast.
Men förutom den renodlade valbevakningen så inkluderar erbjudandet allt digitalt innehåll hos LT. Förhoppningen är att läsarna ska ges en så bred bild av den närmaste verkligheten i den kommun och region man lever i. På så sätt ges möjlighet till en bra grund att stå på inför sitt ställningstagande i höst.

– Väldigt många unga har ett starkt samhällsengagemang. Min förhoppning är att genom att erbjuda möjligheten att läsa LT digitalt gratis fram till valet, så medverkar det till ett högt valdeltagande i den yngsta gruppen av röstberättigade väljare. De som ska välja för kanske första gången i sitt liv, säger Lillan Hedlund.

Annons

Ta del av erbjudandet här.

Annons

Annons

Till toppen av sidan