Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Bygg förskola där barnen bor

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I Rosenlund, där det tidigare låg studentbaracker, finns planer på en förskola.

Bild: Christian Youhana

Annons

Kommunen ska ta beslut om en ny förskola i Rosenlund där de tidigare studentbostäderna låg, för barnen som bor i bland annat Glasberga.

Jag ställer mig frågande till varför kommunen inte bygger kommunen en förskola där barnen bor istället? Om ytterligare 120 barn ska bli skjutsade till Rosenlund kommer det att skapa en massa trafikproblem för de som bor i närområdet Rosenlund/Hagaberg.

Annons

Annons

I dagsläget är det mer eller mindre bilkaos på morgonen och kvällarna när alla ska till Körsbärets förskola och Majtorpskolan i Rosenlund och de som handlar på Coop.

När man ska svänga ut från Folkparksvägen till Erik Dahlbergs väg får man vara glad om det inte inträffar en krock, för det är en väldig trafik från alla håll. Alla vill komma till jobbet/hem så fort som möjligt utan att ta hänsyn till andra trafikanter.

Där förskolan ska byggas är det en bussgata som är väldigt trafikerad på morgonen och eftermiddagen, det kommer också att skapa problem när föräldrarna ska lämna och hämta barnen med risk för olyckor.

Om inte kommunen har en bra lösning på trafiksäkerheten föreslår jag att man tänker om vad gäller byggplanerna för förskolan.

Mike

Annons

Annons

Till toppen av sidan