Annons

Annons

Annons

Insändare
Pehrson har lyft Liberalerna

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Johan Pehrson (L), partiledare. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Annons

Liberalernas nye partiledare Johan Pehrson är på väg att se till att partiet och liberalismen finns kvar i riksdagen efter höstens val.

SCB:s senaste mätning visar på en uppgång med en procentenhet till 3,4 procent. Efter den mätningen har partiet kommit ännu närmare riksdagsspärren på fyra procent. Det vore olyckligt om en borgerlig regering skulle bestå av två högerpartier med stöd av Sverigedemokraterna.

Annons

Annons

Efter förra valet gjorde Liberalerna och centerpartiet upp med Socialdemokraterna och Miljöpartiet om en blocköverskridande budget med mycket liberal politik som skulle hålla under hela den nuvarande mandatperioden. Tyvärr sprack överenskommelsen när Vänsterpartiet var beredd att fälla regeringen när det gällde marknadshyrorna.

Liberalerna bytte då sida och hamnade i ett ingenmansland med låga opinionssiffror och partiet har inte återhämtat sig förrän nu när det fått en partiledare som är tydlig med vad han och partiet vill.

I en tid med allt fler auktoritära regimer och diktaturer i omvärlden är det viktigt att liberalismen finns för att försvara den enskilda människans frihet att få bestämma och ta ansvar för sina egna liv.

En eventuell borgerlig regering måste innehålla ett liberalt parti för att vara trovärdigt – det är bara att hoppas på en fortsatt framgång för liberalismen. Det avgör svenska folket vid riksdagsvalet i september.

Nils-Gunnar Lindh (L)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan