Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Ha högre ambitioner vid firandet på Berget

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

El Sistema spelade under nationaldagsfirandet på Torekällberget i måndags. Foto: Malin Kardell

Annons

Nationaldagsfirandet. Fint väder. Det första man möter på Torekällbergets parkering är sju stycken flaggstänger utan svenska flaggor.

Hälsade nya svenska medborgare välkomna, tid nästan 40 minuter, många av dessa visste inte var på Berget de skulle vara. Information vid entrén, men sedan ingen. Hjälpte några till scenen. Sedan paus i en halvtimme. Musik med Lise och Gertrud – duktiga musiker, men saknade svensk sommarmusik.

Annons

Annons

Under firandet av nationaldagen ska det vara mycket musik och uppträdande, inte en massa pauser. Grattis till Peter Taberman och Tina Westerlund, båda förtjänta av S:ta Ragnhildsmedaljen och Edessa Noyan och Ludvig Lindby, för era idrottsprestationer som gav Struerpokalen.

Saknade Södertäljes lokala förmågor – förutom El Sistema, som fick alldeles för litet utrymme. Saknade något roligt framträdande för barnen på scenen, i stället paus.

Södertälje kommun har mycket att lära om hur man firar en nationaldag. Lär er av Nykvarns kommun där medborgarna gick man ur huse. Samt med ett mycket underhållande program, för både gamla och unga.

Tomas Karlsson, LT:s politiska redaktör höll ett trevligt och innehållsrikt nationaldagstal allt ifrån gångna tider och år till dagens datum.

Glad och tacksam om ambitionen höjs till nästa år.

Bengt Zetterberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan