Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Debatt
Satsa på fler boendeformer för äldre

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Skribenten vill se fler boenden för äldre i Nykvarn. Foto: Hasse Holmberg/TT

Annons

Centerpartiet i Nykvarn vill se att kommunen satsar mer på de äldre i hela kommunen. Det seniorboende som ska byggas i kommunens tätort är det projekterade och icke färdigställda Bovieran. Beslut om detaljplanen togs på fullmäktige i mars 2021.

Enligt dåvarande kommunstyrelseordförande Bob Wållberg (NP) fanns inte den boendeformen i Nykvarn sedan tidigare.

Annons

Vi i Centerpartiet välkomnar beslutet. Vi vill dock se att vi satsar på landsbygden. De som bor utanför tätorten ska kunna välja ett boende nära sin egen hemmiljö. För många äldre kan det vara en sorg att lämna sitt hus för att flytta till en lägenhet, därför vill Centerpartiet satsa på fler boendeformer, såsom mellanboendeformen och serviceboende i exempelvis i Taxinge.

Annons

För dåvarande kommunstyrelseordförande var det viktigt att de äldre skulle kunna göra hela sin livsresa på nya Bovieran. Varför inte kunna göra det i sin hembygd Taxinge?

Kungliga tekniska högskolan bedriver forskning om byggandet i samhället och förespråkar bland annat fler kooperativboenden. Exempelvis där studenter och äldre skulle kunna bo under samma tak, med egen lägenhet men med gemensamma utrymmen.

Vi har i Centerpartiet en ambition att motverka ensamhet och isolering bland de äldre. Det råder också brist på studentbostäder i Stockholms län. En röst på Centerpartiet är en röst för utveckling av vår landsbygd och en röst för ett värdigt åldrande.

Mikael Kjelleros Endrell

ordförande Centerpartiet Nykvarn

Annons

Annons

Till toppen av sidan