Angående artikeln i LT om restaurangetableringen i den lilla byn Egelsvik på Mörkö. Självklart måste en restaurangägare sätta sig in i, och följa, lagar och regler även om etableringen, som i detta fall, sker på landsbygden. Inte starta upp en expansiv verksamhet INNAN alla tillstånd finns på plats. Alla instanser, sakägare, tjänstemän på bygglovsenheten och kommundelens politiker har entydigt bedömt att platsen är olämplig. Även om restaurangägaren är entusiastisk för sin ide så får han som alla vi andra medborgare acceptera att hans egna behov inte är upphöjda över lagen och att det kan finnas andra behov i en boendemiljö än just hans vilja att tjäna pengar på sin restaurangverksamhet.
Annons
Annons
Denna lilla boendemiljö med 14 fastboende påverkas naturligtvis kraftigt av denna restaurang med planerat antal besökare på upp mot 200 per dag. Att den lilla byn Egelsvik verkligen inte är en lämplig plats för en expansiv restaurangetablering tror jag att de flesta kan hålla med om. Alla som varit där vet hur smal vägen är och hur tätt tomterna ligger. Om restaurangägaren följt alla regler och framförallt tagit hänsyn till grannarna hade han förstått olämpligheten redan sommaren 2020 och byborna hade sluppit kämpa under snart två års tid för att få tillbaka sin miljö.
Mörköbo