Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Debatt
Miljöpartiet bromsar klimatarbetet i Nykvarn

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I Nykvarn finns få ställen att ladda elbilen.

Bild: Erik Wikström

Annons

Var tog planeringen för laddstolpar vägen? De försvann när Miljöpartiet kom in i majoriteten i Nykvarn.

Sveriges television har gjort en granskning av hur många laddstolar varje kommun i Stockholms län har. Där framgår att Nykvarn har den tredje sämsta placeringen i Stockholms län med sju laddstolar.

Annons

Annons

I kommunen finns i dag 151 stycken elbilar enligt granskningen.

Den 7 november 2019 beslutade Nykvarns kommunfullmäktige med Miljöpartiet i majoritetssamarbete att avslå Centerpartiets motion om att utreda att etablera fler laddstolpar i kommunen.

Majoriteten av laddstolparna finns längs motorvägen, vid McDonald's och OKQ8 och vid Turinge hotell. I Nykvarns kommuns antagna Miljöprogram, antaget den 6 september 2018, går att läsa: "Kommunen ska vara en förebild i klimatarbetet”.

Det är märkligt att ett parti, Miljöpartiet, som tror sig driva miljöfrågor röstade att avslå vår motion – det vill säga att inte undersöka var i kommunen man kan etablera laddstolpar samt ta fram finansiering för detta.

Var finns ambitionen i Nykvarn? Det har nu gått två och ett halvt år sedan C-motionen avslogs

Kommunstyrelsens ordförande i Salems kommun, Rickard Livén (M), säger till Sveriges television att han ska ta frågan vidare för att undersöka var de kan etablera fler laddstolpar.

Men var finns ambitionen i Nykvarn? Det har nu gått två och ett halvt år sedan C-motionen avslogs av majoriteten.

Vi i Centerpartiet vill göra det möjligt för hela kommunen växa. Oavsett om du bor i Taxinge, Sundsvik eller i tätorten ska du ha möjlighet att ladda din elbil. En röst för Centerpartiet är en röst för ett grönare kommun och ett parti som tar miljöfrågorna på allvar.

Mikael Kjelleros Endrell

ordförande, Centerpartiet Nykvarn

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan