Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Wifi på kommunala gruppboenden – nu

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Wifi-tillgång är att betrakta som en rättighet, skriver debattörerna.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

För de flesta är det i dag naturligt att ha tillgång till internet, men Södertäljes gruppboenden saknar trådlöst internet för de boende.

Det är väl lika viktigt där som för alla andra, vi är väl människor. Utan internet riskerar de boende att bli mer isolerade än vad de redan är.

Det är hög tid att Södertälje kommun uppdaterar servicen på sina gruppboenden. Tillgång till internet, wifi, är i dag helt naturlig på skolor, företag och till och med i Södertälje centrum – varför det ännu inte finns på våra gruppboenden är en felprioritering och det vill vi inom Realistpartiet ändra på så fort som möjligt.

Annons

Annons

De flesta gruppboenden har redan tillgång till wifi för personalen. Då handlar det mest om att lämna ut användarnamn och lösenord till de boende, helt utan extra kostnad för kommunen.

I vissa fall kan det innebära inköp av routers och tillgång till internet, men till förhållandevis små kostnader för att ge de boende tillgång till något som i dag närapå räknas som en rättighet i ett modernt samhälle.

En liten sak för kommunen men en stor sak för människor.

Ola Karlsson

Joakim Granberg

Realistpartiet

Annons

Annons

Till toppen av sidan