Annons

Annons

Annons

Insändare
Ericsson har finansierat terrororganisationen IS

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Telekombolaget Ericsson. Foto: TT

Annons

Uppdrag granskning har dragit ner byxorna på telekombolaget Ericsson och avslöjat att det har finansierat Islamiska staten, IS – en av världens mest ökända terrororganisationer.

Det är både misstankar om penningtvätt samt bekräftad finansiering av terrorverksamhet som Ericsson gjort sig skyldigt till. Ericsson har finansierat IS, i mina öron låter det helt galet. Detta skedde då terrornätverket kontrollerade delar av Irak. 

Annons

Annons

Hur har Samlit (Swedish anti money laundering intelligence task force) agerat. Vad säger, Linda H Staaf, chefen för underrättelseenheten vid polisens nationella operativa avdelning, Noa, om detta. 

Läs LT:s artikelserie Blockad av banken

Min fundering är om Samlit och storbankerna har granskat Ericsson. Samt om de vidtagit åtgärder genom att stänga ned Ericssons bankkonton i enlighet med lagen om åtgärder mot finansiering av terrorism och penningtvätt.

Lagen ger verktyg till att förhindra att finansiell verksamhet och annan näringsverksamhet utnyttjas för finansiering av terrorism och penningtvätt och är därmed applicerbar på Ericssons grova brott, finansiering av terrororganisationen IS.

Är alla lika inför lagen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan