Annons

Annons

Annons

Hotell på Torekällberget

Insändare
När utsikten försvinner har djuren tystnat

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den nu föreslagna hotellbyggnaden på Torekällberget. Illustration: Kjellander Sjöberg

Annons

Så var det dags igen, nytt uppslag i LT om hotell på Torekällberget. Så genomskinligt. Kommunala företrädare mesar med och ska göra något bra, nästan som den reklamfilm man tidigare ställde upp på.

Men var är substansen, hur beaktar och värderar man de synpunkter som kommit in? Får någon möjlighet att ta del av det? Expertutlåtande om att djuren kommer att behöva ”tas bort” under byggtiden och starkt negativt påverkas av verksamheten av ett hotell, negligeras fullständigt.

Annons

Annons

Parkeringsfrågan är inte löst. Serviceområden för hotellet är inte löst. Samtidigt säger ägaren av tomten att det ska finnas tre vinnare. Skulle hotellet byggas finns det en vinnare, markägaren, som skrattar hela vägen till banken.

Friluftsmuseet får stå där med att hantera konsekvenserna och kommunen får reda ut övriga tidigare nämnda allvarliga frågor. Och än en gång långbänk där vi skattebetalare står för notan utan att få något positivt. Gör om gör rätt.

Hoppas att fler engagerar sig i att en gång för alla få detta malplacerade hotellförslag att förpassas i malpåse. I trygg förvissning om att barn och barnbarn får uppleva miljö, djur och atmosfär som i dag och inte en kvarn och utsikt som försvunnit med ett hotell och där djuren tystnat.

När verkligheten får ett ansikte

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan