Annons

Annons

Annons

krönikaValet 2022

Lillan Hedlund
Nu startar vår valbevakning - med fokus på det lokala

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Det handlar om dig, om din familj, om din närmiljö och om det samhälle du vill att vi ska leva i. Möjligheten att få vara med och påverka, att få uttrycka sin åsikt och att få rösta är långt ifrån alla människor förunnat. Slarva aldrig bort den förmånen.

Bild: Barbro Hallin

Annons

Annons

När LT:s reportrar frågat ett 30-tal personer, i de kommuner vi bevakar, vilken fråga man känner är viktigast i höstens val så är det inte förvånande att skola och utbildning återkommer regelbundet bland svaren. Klimatet, miljö- och trygghetsaspekten är andra svar som lyfts.

Efter drygt två år med en pandemi där vi slungats fram och tillbaka mellan isolering och distansering, sjukdom och död, så har vården och dess resurser ständigt legat i blickfånget. Det är därför inte heller särskilt förvånande att flera tillfrågade lyfter sjukvården som en viktig fråga inför valet.

När vi på LT nu inleder vår valbevakning så är det med dig som väljare i fokus. Vad vill du se en förändring på? Vilka frågor är viktiga för dig att försvara? Är det möjligheten till arbete och inkomst, utbildning, bostadssituationen, vård, integration, miljö eller trygghetsaspekten? Eller är det något helt annat, eller många saker sammantaget? Oavsett vilket så vill vi träffa dig och sätta fokus på de frågor som på olika sätt berör oss alla.

Berätta för oss om utmaningar i din vardag, om de goda exemplen och frågorna du vill ställa till våra lokala politiker. Vi lovar i vår tur att vi på LT ska göra vårt bästa för att ta reda på svaren i så stor utsträckning som möjligt. Allt för att just du ska kunna välja och rösta på det du tror på i valet den 11 september.

Tipsar oss gör du lättast i form av ett mejl till: redaktion@lt.se Ange ”val 2022” i ämnesraden och glöm inte att skicka med dina kontaktuppgifter så vi kan nå dig.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan