Annons

Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Debatt
Magdalena Andersson – gör rätt den här gången

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Statsminister Magdalena Andersson (S). Foto: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Statsminister Magdalena Andersson (S) håller på att göra om exakt de misstag som hon var med och bidrog till som finansminister under flyktingkrisen 2015. Flyktingar lämnades vind för våg utan sysselsättning i nödboenden. De ukrainare som kommer måste få ett bättre mottagande.

Vi i Liberalerna har en plan för att förbättra mottagandet av ukrainare. Vladimir Putin har fråntagit ukrainska barn deras rätt till trygghet. Det bästa Sverige och Södertälje kan göra är att säkra deras rätt till utbildning. Vi vill erbjuda ukrainska högstadie- och gymnasieelever att blanda svenska med undervisning efter ukrainsk läroplan, en så kallad Ukrainaskola.

Annons

Annons

Ukrainska mammor ska inte sitta passiva i Södertälje medan barnen går i skolan. Vi vill att alla som kommer ska erbjudas SFI. Vi är övertygade om att svenskan är biljetten in till vårt samhälle. Det är både snålt och ogenomtänkt att låta mammorna gå sysslolösa.

Definitionen av galenskap är att göra samma sak igen och igen och förvänta sig ett nytt resultat. Socialdemokratisk integrationspolitik har passiviserat kvinnor in i ett bidragsberoende i snart ett decennium. Det har varken funnits möjligheter för eller en förväntan på att kvinnor ska kunna arbeta. Nu upprepar man samma misstag igen.

Vi behöver göra rätt från början den här gången. Vi säger nej till sysslolöshet och bidragsberoende. Vår plan för ukrainska flyktingar har fokus på svenska, en bra skola och egenförsörjning. Det förtjänar de som flyr Putins krig.

Robert Hannah (L)

migration- och integrationspolitisk talesperson 

Metin Hawsho (L)

gruppledare

Annons

Annons

Till toppen av sidan