Annons

Annons

Annons

Annons

Rönninge Centrum

Historisk satsning – därför börjar LT bevaka Rönninge/Salem

Text: 

Annons

En lokaltidnings huvuduppgift är att vara just lokal och skildra det som händer, företeelser och möten inom tidningens bevakningsområde. Helt enkelt det som är angeläget för invånarna i just de kommuner man är satt att bevaka. För LT:s del har det sedan väldigt lång tid tillbaka varit Södertälje kommun liksom Nykvarn sedan man bröt sig loss och bildade egen kommun 1999.

Annons

Nu tar LT ett historiskt kliv när vi inkluderar ännu en kommun i vårt bevakningsområde, nämligen Salems kommun.

Annons

Ambitionen med att ta det här steget har funnits i flera år, men började formas på riktigt för lite drygt två år sedan. När pandemin slog till fick planerna dock skrinläggas. Det var en tillräckligt stor utmaning att styra vårt befintliga uppdrag under de rådande omständigheterna.

Men nu trycker vi på startknappen och inkluderar Rönninge/Salem i vårt bevakningsområde eftersom vi är av uppfattningen att alla kommuner borde ha en daglig lokal journalistisk bevakning. Tyvärr ser det inte ut så i vårt land idag där många kommuner befinner sig mer eller mindre i en form av medieskugga.

Genom åren har både jag och LT:s medarbetare mött Rönninge/Salemsbor som önskat att vi ska bevaka även deras kommun. Här finns också flera gemensamma nämnare med Södertälje. Många är de som bor i Rönninge/Salem men som har sin arbetsgivare i Södertälje, och till viss del även Södertäljebor som pendlar för att jobba i Salem. Vi delar lokalpolisområde och sjukhus, liksom region med både vård och kollektivtrafik. Rönninge gymnasium lockar i sin tur elever från Södertälje.

När vi nu utökar vårt bevakningsområde så är det med invånarna i Rönninge/Salem i fokus. Vad händer i kommunen där 17 000 invånare bor, hur påverkar det vardagen för så många människor och vad är viktigt just här? LT:s reporter Mattias Holgersson blir vår dedikerade reporter för det nya bevakningsområdet.

Annons

Annons

På LT:s sajt och i app tillkommer nu en egen underavdelning för Rönninge/Salem, på samma sätt som Södertälje, Nykvarn och Järna har egna avdelningar idag. För satsningen blir renodlat digital. Innehållet i vår papperstidning fortsätter ha fokus på Södertälje och Nykvarn.

Bor du i Rönninge/Salem? Hör gärna av dig till oss om vad du vill att vi ska skriva om, tipsa oss om stort och smått. Det gör du enklast genom att mejla redaktion@lt.se eller direkt till vår reporter mattias.holgersson@lt.se.

Annons

Annons

Till toppen av sidan