Annons

Annons

Annons

Södertälje

Debatt
Realistpartiet är minst fem år snabbare än majoriteten

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Debattörerna berättar bland annat om förslaget på fritt wifi i centrum.

Bild: Izabelle Johannisson

Annons

Tycker du också att politikens kvarnar mal för långsamt? Mest prat och liten verkstad?

Blir du också trött när du hör: Vi ska tillsätta en utredning. Sedan händer inget.

En favoritfras ifrån kommunens företagsbesök: Vi tar med oss detta, fast ingen tar anteckningar på småföretagarnas problem och ingen ger återkoppling. Exakt vad tog man med sig och vart? Ett spel för galleriet.

Även kommunfullmäktige är ett lustigt skådespel. Jag påstod i fullmäktigedebatten i måndags att socialdemokrater får i sin grundutbildning på Bommersvik lära sig att aldrig bevilja en motion/förslag som kommer ifrån oppositionen av ren princip, att aldrig ge oppositionen ett enda rätt under den mandatperiod som S styr.

Ingen socialdemokrat orkade ens förneka detta faktum, utan förstärkte mitt påstående genom att försvara sitt handlade att aldrig bevilja en enda motion från oppositionen – av ”tekniska skäl”, säger man.

Annons

Annons

Det enda man lyckats med är att låta Södertäljeborna vänta fem–sex år på att bra förslag genomförs

De motioner man tycker är bra svarar man inte på, håller på dem i sex–sju år och genomför förslagen själva under tiden. Senare kan man besvara motionen med: ”Detta har vi själva redan gjort. Så avslag på ert förslag”.

Det enda man lyckats med är att låta Södertäljeborna vänta fem–sex år på att bra förslag genomförs, allt för att hålla på sina egoistiska principer.

Jag som trodde att vi folkvalda var tillsatta för att så fort som möjligt genomföra bra saker för våra invånare. Tänk så naiv jag varit. Det handlar bara om att behålla makten för S.

Det hade kunnat gå minst fem år fortare om Realistpartiet varit med och styrt Södertälje.

2015 föreslog vi gratis wifi i centrum, vi föreslog även fler moped- och mc-parkeringar i centrum. 2017 kom det mopedparkeringar och 2020 kom det gratis wifi, Sju år senare på måndagens fullmäktigemöte svarar man på våra motioner med ett ”Nej, detta har vi redan gjort.”

Vi har en mängd realistiska motioner från 2015–2019. Enligt kommunallagen så ska motioner ha besvarats inom ett år, dessa motioner har man inte svarat på ännu men håller på att genomföra förslagen.

• För drygt sex år sedan föreslog vi kontantlösa P-automater, något Tage Gripenstam (C) nu genomför.

Annons

Annons

• 2019 motionerade vi om att förbättra avfallshanteringen inom de kommunala verksamheterna, att förbättra inköpsrutiner och att bygga bostäder billigare. Men Realistpartiets tips- och visselblåsarfunktion sa majoriteten nej till, men staten sa ja enligt ny lag.

Nya bra förslag snor man ibland snabbt. Vi förslog i april 2021 en digital fixare för seniorer. Det tillsatte man i juli 2021 och svarade nu 2022: ”Detta har vi redan gjort”.

Vi föreslog även 2020 att Södertäljeborna ska få en utomhuspool för familjer, det är nu på gång enligt David Winerdal (KD) – så nej till oss.

Mölnbo har efterlyst en offentlig toalett intill Abbes Pizzeria i årtionden, Sörmlandsleden passerar och behovet är stort. Det måste utredas säger Tage Gripenstam. Tre år har passerat – ännu ingen WC.

Realistpartiet har förstått sin uppgift, det är att lösa vardagsproblem för vår kommuns invånare, ingen annat.

1 maj när Socialdemokraterna är ute och demonstrerar emot makten (sig själva) så levererar RP en WC och vattenpost – portabla enheter från Ramirent som ställs på Abbes tomt fram till 1 okt, varje sommar fram till kommunen utrett klart och installerat en offentlig WC i Mölnbo.

Så arbetar vi. Vänta inte fem år, rösta realistiskt i kommunvalet 11 september.

Joakim Granberg

Lars-Göran Jonsson

Realistpartiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan