Annons

Annons

Annons

Södertälje

Vännerna i föreningen minns Ulla Havu

Ulla Havu, född Svedung, från Uddevalla men bosatt i Södertälje, har gått bort, 79 år gammal. Våra varmaste tankar går till Ullas syster Gunda samt till släkt och nära vänner.

Ulla Havu blev 79 år.

Bild: Privat

Annons

Spansklärarföreningen i Stockholm har sorg. Vår kära vän och tidigare ordförande Ulla Havu har avlidit.

Alla som kommit i kontakt med Ulla vet att hon hade många strängar på sin lyra, var spirituell och hade stor social talang. Hon mötte sina medmänniskor med vänlighet, uppriktigt intresse och engagemang.

Ulla ägnade mycket tid åt sina elever på Täljegymnasiet och rent allmänt åt att försöka förbättra situationen för de moderna språken i den svenska skolan. Under 2000-talet var hon under många år vår ordförande i SPLF, spansklärarföreningen i Stockholm, och under flera tillfällen också ordförande i CAPES, de svenska spansklärarföreningarnas riksförening.

Annons

Annons

Ulla var mån om att alla i styrelsen kände sig delaktiga och inspirerade oss att tänka i nya banor. Hon delade med sig av sitt stora kontaktnät vilket gjorde att föreningens medlemmar fick möta nya, spännande föredragshållare.

Under Ullas tid som ordförande förstärktes SPLF:s samarbete med Spanska Ambassaden, med Instituto Cervantes, med Stockholms Universitet och Skolverket samt med FIAPE, den internationella federationen för spansklärarföreningar.

Förutom att anordna medlemsmöten och museiguidningar på spanska (för såväl lärare som elever) ansvarade Ulla under många år för de traditionella Spansklärardagarna i Uppsala. Ulla var också med och planerade och ledde två av de studieresor till Spanien som CAPES anordnade för lärare i spanska i Sverige.

Stort tack till vår fantastiska Ulla!

Jill Frejdeborn, Gunilla Huldschiner Sandström, Anna Lorentzon, Ann-Christin Zachrisson.

SPLF, Spansklärarföreningen i Stockholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan