Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Oskyldiga med personlig assistans drabbas

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Demonstration för rätten till assistans. Foto: Arkivbild

Annons

Vad har hänt med välfärden i Sverige när det gäller personlig assistans?

Man har dragit oss oskyldiga familjer under samma kam som dessa oförskämda och omänskliga bedragare som utnyttjat de svagaste i samhället under assistanshärvan från 2014 och framåt.

Försäkringskassan och Södertälje kommun har betett sig omänskligt och orättvist när de ”plötsligt” beslutade sig för att dra in mitt barns assistansersättning. Det kom som en chock för oss eftersom hen har beviljats assistans under alla år utan problem. Man har varit hänsynslös därför att de kom med lögner om att mitt barn inte behövde hjälp med sina grundläggande behov.

Annons

Annons

Hur länge ska vi behöva slita ut oss utan att få någon hjälp. Vi är redan utmattade på grund av alla onödiga tider på förvaltningsrätt, möten med kommun, Försäkringskassan och jurister. Man har lekt med oss som om vi inte är människor.

Fy och skam över Försäkringskassan och kommunen i Södertälje, för de vet inte vilken oerhört skada de gjort. De har stängt dörren för de allra sköraste i samhället. Man kan inte kalla Sverige för välfärdsland mer.

Arg och besviken

Annons

Annons

Till toppen av sidan