Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Oppositionen i Södertälje agerar som döda fiskar – flyter med strömmen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

2019 köpte Månsbro fastigheter stora delar av bostadsbeståndet i Hovsjö. Bakom bolaget står bröderna Per-Axel Månsson och Lars-Åke Månsson.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Det är valår men bristen på debattartiklar, det nödtorftiga politiska motståndet och avsaknaden av debatt mellan partierna får mig att undra var oppositionen är.

Gemene man i Södertälje vet inte vem som leder Moderaterna, Liberalerna eller Sverigedemokraterna. Det minsta partiet, Realistpartiet, gör mer väsen av sig.

Den svaga och dysfunktionella oppositionen är anledningen till att Boel Godners S-ledda majoritets övertramp går obemärkt förbi. En stark opposition som hade brytt sig om skattebetalarnas pengar hade aldrig släppt igenom övergrepp mot skattebetalarna.

Annons

Annons

Jag syftar naturligtvis på försäljningen av bostäderna i Hovsjö, till ett underpris. Oppositionen, förutom Vänsterpartiet, gick med på försäljningen i blindo. Utan att veta vad försäljningen innebar då allt var och fortfarande är sekretessbelagt. Hur politiker kan gå med på ett sådant förfarande utan att skrika sig hesa i kommunfullmäktige, är märkligt beteende.

Södertäljeborna har förlorat minst 100 miljoner kronor eller mer på att kommunledningen valde att sälja fastigheterna till bröderna Månssons Månsbro fastigheter AB. Med konsekvensen av konceptrenoveringar och kraftiga hyreshöjningar.

Varför Godner valde att förlora dessa hundratals miljoner kronor är en gåta. Skandalen uppmärksammades inte i kommunfullmäktige, där tystnad är mer regel än undantag.

Ideologiskt kan man självklart vara för att sälja ut allmännyttan, men detta ska inte ske till vilket pris som helst. Försäljningar ska vara väl underbyggda, offentliga och ske till högstbjudande.

När det väl kom till kritan, så var det den goda stämningen och ryggkliandet i kommunfullmäktige som prioriterades i stället för våra skattepengar och respekten för medborgerliga rättigheter i form av offentlighet vid försäljningar.

Oppositionspartierna och deras okända ledare är tysta, de flyter med strömmen, likt döda fiskar.

Skattebetalare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan