Annons

Annons

Annons

Insändare
Vad är det som händer i Södertälje kommun?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Södertälje Fotbollsarena. Foto: Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Annons

Inför säsongen 2022 har vi försökt boka upp så att vi i FC Kallfors U16 spelar våra hemmamatcher på Södertälje Fotbollsarena. Vi har även försökt boka upp två träningstider per vecka där, då vi kör de andra två i Järna. Vi kan tycka detta är fullt rimligt eftersom vi nu är det enda fotbollslaget i hela Södertälje kommun som spelar i den högsta serien, oavsett om man är ungdomsspelare eller A-lagsspelare.

Annons

Annons

Nu har kommunen gett sitt slutgiltiga svar: vi är för unga. På arenan ska det vara lag som är U17 eller äldre.

Det konstiga är att samtidigt som kommunen säger det så tränar Syrianska P06 där tre gånger i veckan i detta nu. Förra säsongen spelade/tränade andra lag där som var under U17.

Det är ganska uppenbart att vi har fel klubbmärke på bröstet. För er som inte vet så ägs Fotbollsarenan av kommunen.

Hur kommer det sig att vissa klubbar i kommunen får boka tider där och inte andra? Är arenan kanske fullbokad redan? Nej, det finns lediga tider både på helger (för match) samt vardagar (träning eller match).

Som jag tolkar det tycker kommunen att det är bättre att planen står uppvärmd och samtidigt inte används. Så länge det inte står Assyriska eller Syrianska på overallerna alltså.

Bland de olika ursäkter som kommunen kommit med fram till i dag är en att de ska kolla med Assyriska vad klubben tycker – varför då, kommunen äger arenan?

Kommunen har något som heter ”prioriteringslista”. Den listan säger att lag som spelar på en högre nivå är prioriterade gällande träningstider och matcher.

Man skulle kunna säga att vi ligger i mitten på listan, där det högst rankade laget just nu är division 2. Hur kan Kallfors inte få två dagar i veckan för träning? Och en dag varannan vecka när det är ”hemmamatch”? Vi spelar högre upp än andra i den där prioriteringslistan som kommunen själv tagit fram.

Annons

Vi vill inte putta bort andra klubbar, det är absolut inte det som det handlar om. Vi vill kunna boka tider som finns lediga.

Det är rent ut sagt bedrövligt hur kommunen beter sig i Södertälje.

Maktlös mot kommunens lögner

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan