Annons

Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Insändare
SL, tänk på oss resenärer någon gång

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sedan coronavirusets intåg våren 2020 har busspassagerarna ibland fått kliva på fram, ibland bak. Och förarna har tidvis fått ha plexiglas som skydd, tidvis inte. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Annons

Nu är SL igång med sin lekstuga igen: öppna dörrar, stängda dörrar, öppna dörrar och nu stängda dörrar igen utan att de har koll på konsekvenserna. SL kräver att: ”Du måste ha en giltig biljett då du stiger ombord”.

Det får mig att undra: Varför tog ni över huvud taget bort skydden hos förarna?

Själv blir jag, återigen, inlåst här i Nykvarn. SL:s kundtjänst hänvisar på allvar till blippstolpar och stationsvärdar. Det finns ett tiotal hållplatser i Nykvarn men den närmaste stolpen finns inne i Södertälje. Några värdar har vi aldrig sett till i Nykvarn. Däremot kan man se ett helt gäng vid Södertälje C klockan 12 på natten.

Annons

Annons

Som 79-årig pensionär har det aldrig varit ett alternativ att skaffa en smartphone även om SL och, det Nykvarnsfödde trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) tycks tro det. Taxi för två gånger 250 kronor är heller inget alternativ.

Nykvarns Tobak? Visst men det är en ren chansning. De är ombud för SL, PostNord, DHL etcetera. Det innebär långa köer med folk som ska hämta eller posta paket. När jag väl kommer fram till kassan så har bussen, kanske till och med två, redan gått.

FOJY

Annons

Annons

Till toppen av sidan