Annons

Annons

Annons

Södertälje tycker

Hur ska skolplatsfusket stoppas? Ställ din fråga till politikerna!

Hur kan skolplatsfusket stoppas? I en livesänd debatt mellan utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons (S) och Liberalernas gruppledare Metin Hawsho diskuteras frågan på LT.se, i debattforumet Södertälje Tycker.

Text

Utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons (S) och Liberalernas gruppledare Metin Hawsho diskuterar i Södertälje Tycker.

Bild: Arkivbild

Annons

En granskning av LT visar att föräldrar tillfälligt folkbokför sina barn på andra adresser för att komma åt platser på kommunens populära skolor – något som är brottsligt. Det drabbar familjer och barn som då nekas plats, trots att de egentligen bor närmare skolorna.

Frågan är hur fusket ska stoppas? Varför har Södertälje inte syskonförtur som många andra kommuner? Och vad gör kommunen åt problemet?

Annons

Annons

Nu vill vi att DU ställer frågan som du vill ha svar på till debattörerna i LT:s direktsända tv-debatt Södertälje Tycker. Skicka frågan i formuläret nedan så kanske du får svar i Södertälje Tycker som sänds torsdagen den 20 januari 2022 klockan 18.00 på LT.se. Du kan ställa din fråga fram till klockan 16.00 samma dag. Ta gärna chansen att skicka in ett filmklipp med din fråga.

Läs hela artikelserien här.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan