Annons

Annons

Annons

Hotell på Torekällberget

Insändare
Rädda Torekällberget – avslå detaljplaneändringen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det föreslagna hotellet på Torekällberget ska ligga precis söder om väderkvarnen. Illustration: Kjellander Sjöberg

Annons

Idéerna om ett hotell på Torekällberget har justerats och är nu ute på granskning. Jämfört med det förra förslaget har hotellets översta våning tagits bort, men byggnaden är ändå alldeles för hög med hänsyn till väderkvarnen intill. För att kunna fånga in vind låg väderkvarnar öppet, utan större hus i närheten.

Om vi sänker husets höjd ytterligare en våning är vi nästan nere på samma höjd som i gällande detaljplan, högst ett och ett halvt plan. Vad finns det då för anledning att ändra detaljplanen?

Annons

Annons

Flytta i stället ett traditionellt 1800-talshus till tomten. Ett gammaldags gästgiveri med några få rum och en matsal för alla skulle passa bra där, om man inte vill använda huset på något annat sätt.

Det enda sättet att rädda Torekällberget är ett avslag på ansökan om ändring av detaljplanen. Sökanden Joakim Nordlund från Qetar AB avser inte att göra det bättre för oss Södertäljebor, han vill bara tjäna pengar. Vid ett avslag behöver man inte heller bekymra sig över antalet parkeringsplatser.

För att dina åsikter ska komma med i samrådet måste du höra av dig direkt till kommunen före den 6 februari. Mejla till sbk.plan@sodertalje.se eller lämna dina synpunkter till receptionen i Stadshuset. Tala om att det gäller fastigheten Mariekälla 1:26. Se också till att skriva under protesten Stoppa alla hotell på Torekällberget.

Alla vi Södertäljebor måste hjälpas åt, så att det blir en mycket lång protestlista, som förra gången.

Glöm inte att göra båda dessa saker i god tid före den 6 februari. Men låt oss alla som läser LT redan nu få veta vad du tycker.

Jonas Hasselrot

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan