Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Södertäljes lagsporter i kris

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flera av Södertäljes storklubbar har det sportsligt tufft.

Annons

I november 2005 öppnades Södertäljes fotbollsarena med plats för 6 400 besökare. Assyriska fick aldrig spela på arenan under sitt enda år i allsvenskan 2005, men Syrianska spelade allsvensk fotboll där under tre år (2011–2013). I år 2022 ligger båda lagen tre divisioner under allsvenskan.

1985 vann SSK sitt hitintills sjunde SM-guld i ishockey efter att ha slagit Djurgården i en spännande finalserie. I dag ligger SSK på nedflyttningsplats i hockeyallsvenskan.

Annons

Annons

SBBK:s damlag i basket har vunnit en rad med SM-guld i basket – totalt tolv stycken. I dag ligger laget sist i högsta damligan. Herrlaget i basket, med tolv SM-guld även där, och Södertelge volleyboll är i dag mittenlag i sina respektive elitserier.

Vad är det som hänt med Södertäljes lagsporter? Det kan knappast bero på idrottsanläggningar. Förutom fotbollsarenan finns Scaniarinken, Täljehallen, den nybyggda inomhushallen vid Södertälje IP och den nya anläggningen för friidrott.

Jag hoppas elitklubbarna i Södertälje tar sig samman och återtar sin plats på den övre halvan i svenska lagsporter. Där borde Södertälje höra hemma.

Nils-Gunnar Lindh

sportintresserad

Annons

Annons

Till toppen av sidan