Annons

Annons

Annons

Insändare
Vad tror tjänstemännen att en förtidspensionär tjänar?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

När skribenten väntade på sin förbeställda färdtjänst kom beskedet att ”varken Taxi kurir eller Sverigetaxi” kör. Foto: Arkivbild

Annons

Den 29 november publicerade LT mitt inlägg ”Med kylan kommer kaoset i Färdtjänsten”. I torsdags var det åter dags för ett besök på tandläkarhögskolan i Huddinge. Beställde sjukresa både tur och retur för att undvika den långa väntetiden som drabbade mig vid det förra besöket. Återresan beställdes till 14:30.

Annons

Annons

Fick stå och vänta utanför. Efter 20 minuter ringer jag resegarantin. Svaret jag fick var att varken Taxi kurir eller Sverigetaxi kör färdtjänst eller sjukresor. På grund av oklar anledning. Datahaveri? Jag vet inte.

Men är det inte lustigt att det drabbar bägge bolagen samtidigt?

Blev åter uppmanad att ta en vanlig taxi, betala och skicka in kvittot.

Jag vet inte vad tjänstemännen på Region Stockholm tror att vi förtidspensionärer kvitterar ut varje månad. 2,8 mil med taxi kostar hemskt mycket. Med över en vecka kvar till nästa utbetalning av pension finns absolut inget utrymme för en sådan taxiresa.

Jag fick ringa runt till släkt och vänner för att höra om någon vänlig själ hade tid/lust/ork att komma och hämta mig. Vid 16-tiden anländer min skjuts hem. Denna gång blev således min väntan endast 1,5 timme.

Som av en händelse, den 10 december publicerade LT ett svar på min insändare. Det var från ordföranden i Region Stockholms färdtjänstnämnd, Fredrik Wallén (KD).

Tragikomiskt att läsa rubriken ”Det är klart – färdtjänsten ska fungera”. Javisst vore det utmärkt om den gjorde det.

Kenny Paulrud

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan