Annons

Annons

Annons

Nykvarn

Vännerna minns Christina Johansson

Vår vän och före detta kollega Christina Johansson, Strängnäs, har avlidit i en ålder av 82 år. Hon sörjs närmast av sina döttrar Lena och Gunilla med familjer och av sin syster Lisbeth med familj samt av sin livskamrat Owe.

Christina Johansson, 1939 - 2021.

Annons

Christina tog studenten i Västerås, studerade kemi och matematik i Uppsala och tjänstgjorde under många år som gymnasielärare i Södertälje.

Under en resa för 25 år sedan bildade vi fem en liten kamratgrupp som hållit ihop sedan dess.

Trots skilda arbetsplatser har vi kontinuerligt haft träffar med varierande program och odlat vår vänskap på olika sätt.

Annons

Christina var glad och optimistisk, positiv och entusiastisk. Vistelse i naturen låg henne varmt om hjärtat och bland hennes kulturella intressen var musik och litteratur framträdande. Som exempel besökte hon årligen Musik vid Siljan och deltog aktivt i Karlfeldtsamfundet. Christina citerade ibland verser av både Erik Axel Karlfeldt och andra skalder som hon tyckte särskilt mycket om.

Annons

”Låt klinga våra dagar som vind i gröna hagar, som hav i böljegång” (ur Psaltare och Lyra).

Under sjukdomsåren förlorade Christina aldrig hoppet och var hela tiden öppen om sin hälsosituation. Hon fortsatte att livligt engagera sig i sina nära och kära. Även vännerna ägnade hon stort intresse och varm omtanke.

Vi har förlorat en värdefull vän men i saknaden ryms tacksamhet för alla fina stunder av varm gemenskap.

Katarina Halvarson

Margareta Nyström

Britt-Marie Ros

Monica Åtting

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan