Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Byggskandal i Glasberga

Insändare
Södertälje kommun – hur kan ni låta detta ske?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flera tusen kubikmeter fyllnadsmassor har dumpats inom trandskyddat område i Glasberga.

Bild: Stefan Lindström

Annons

Hur kan man som kommun välja att gå ut i media och upplysa oss medborgare i Södertälje om omfattningen av otillåten markanvändning – ett problem som innefattar över 200 ”kända” fall – utan att upplysa vad man tänker göra åt problemet?

Annons

Överträdelser där människor har byggt allt från garage och halva pooler till garageinfarter på kommunens mark. Där det är vi skattebetalare som får stå för kostnaden med pengar som skulle kunna gå till välfärden i vårt samhälle.

Annons

Svar från tjänstemän i kommunen låter: ”Vårt problem är att det suger rätt så mycket resurser” samt ”Vi gör tillsyn där det är uppenbart”. Och artiklar konstaterar att ”Mer hinner han och hans kollegor för tillfället inte ta hand om”.

Varför gick kommunen då ut med en folder till alla villaägare i kommunen med information om otillåten markanvändning – när ni är väldigt tydliga med att det råder brist på resurser där ni inte hinner ta hand om felen? Var ligger kommunens eget ansvar att övervaka kollektivets egendom? Hur fungerar tillsynsrutinerna egentligen?

Det mest skrämmande fallet av de alla är de 6 000 kubikmeter byggmassor i Glasberga inom strandskyddat område som innehåller allt ifrån den invasiva arten parkslide, till farliga ämnen som i sin tur riskerar att försura Glasbergasjön.

Detta trots att vi har goda medborgare som tar sitt ansvar i akt och redan i början av året, i februari, informerade kommunen om vad som skedde i området.

Hur kan detta allvarliga problem ha undgått er?

Leo

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy