Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Telge bostäder och Socialdemokraterna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Socialdemokraten Anders Ydebrink är styrelseordförande i Telge bostäder.

Bild: Monika Nilsson Lysell

Annons

Socialdemokraterna har skapat mängder av satelitmiljöer som är ohälsosamma att bo i. I Södertälje kan nämnas Hovsjö, Ronna, Geneta och Fornhöjden som bara genom sin ogenomtänkta arkitektur har marginaliserat människor i områdena och skapat känslan av ett utanförskap. Ett inbyggt infrastrukturellt problem som aldrig erkänts.

När politiker inte erkänner den enskilda individens värde utan anser att de boende endast är en del av pöbeln som får ta vad som erbjuds så uppstår dessa fenomen. Traditioner med värderingar som ärvs av det politiska etablissemanget.

Annons

Annons

Telge bostäder skulle ha kunnat gå i täten för en ickesegregerande bostadsmiljö och att bygga billigare samt att skapa alternativa boendeformer. Men icke. I stället har det under de sista fyrtio åren blivit tvärtom.

Dyr förvaltning, skenande kostnader för entreprenader, dyra nybyggnadsprojekt och liten hänsyn till människors behov i vardagen. Hyresgästerna (pöbeln) får betala och politikerna inser inte vad som är fel.

Dyra boendekostnader betalas då i stället av försäkringssystemet genom bostadsbidrag.

Lekmannastyrelser från de politiska partierna brister i sin kunskap – en demokratifråga. Alltför få kritiserar förhållanden som kan utvecklas till det bättre då värdet av de arvoderade förmånerna att få sitta i en styrelse (Telgekoncernen) är större än rädslan att vid kritik mista sina politiska uppdrag i nämnder och styrelser. En följa Johnpolitik.

Oscar Ljusek

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy