Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Obegripligt att kommunen stänger fotbollsplanerna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Under två månader kommer Södertälje kommun stänga alla sina utomhusplaner. Foto: TT

Annons

I ett antal artiklar i LT kan man läsa att Södertälje kommun gör ett överskott på 230 miljoner kronor samt att kommunen delar ut tio miljoner till idrottsrörelsen i Södertälje – det är bara att söka. Och då med KD-representanten David Winerdal på bild.

Annons

Annons

Samtidigt skriver kommunen att man inte kan hålla fotbollsplanerna öppna för att det inte finns pengar och på grund av miljörisker. För att miljörisker skulle vara anledningen måste det först snöa så att man tvingas skotta. Inte har väl kultur- och fritid möjlighet att se in i framtiden?

Till det har Södertälje kommun sagt nej till fotbollslag att spela futsal inomhus trots att det både finns tider och tydligen pengar men med hänvisningen att det sliter.

Men innebandy och basket är helt okej att spela i samma lokaler.

Futsal får man spela i vissa hallar – gissar att hallarna har lite bättre förutsättningar i Järna, Östertälje och Geneta?

Läs också Tomas Karlsson: Plötsligt var Södertäljes barn och unga inte så viktiga

Dels så finns det ingen rim och reson i beslut som tas från kultur- och fritidskontoret, dels uppträder KOF totalitärt och är helt ointresserade av dialog om någon någonsin har en åsikt om något.

Eller kan det här finnas en anledning till att sträcka ut en hand till föreningarna och förklara sina mycket märkliga beslut det senaste tiden.

Behöver jag påminna om tio miljoner till föreningarna och vinst på 230 miljoner. Det är knappast pengarna det hänger på, va ?

John Frisch

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy