Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Nu måste våldet mot kvinnor och flickor ta slut

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I Södertälje anmäldes över 400 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år under förra året.

Bild: TT

Annons

Trots förändringar i lagstiftning och mer resurser till olika myndigheter fortsätter våldet i olika former mot kvinnor och unga flickor – i vårt land och i vår kommun.

Den årliga världsomfattande kampanjen mot detta våld pågår från den 25 november till 10 december. FN, statliga och kommunala myndigheter samt olika organisationer är engagerade i 16-dagarskampanjen och Zonta international deltar under mottot Zonta says no to violence against women – Zonta säger nej till våld mot kvinnor.

Annons

Annons

Under pandemin har människors isolering ökat. Det har funnits oro för att våldet i hemmen har ökat och att utsatta personer inte har kunnat eller vågat söka hjälp. Barn har i år, liksom tidigare år, fått uppleva att deras mamma mördats. Bris, Kvinnofridslinjen och andra stödorganisationer rapporterar att antalet kontaktsökande har ökat kraftigt.

Vi i Zonta säger nej till våld mot kvinnor och flickor, nej till barnäktenskap och nej till hedersrelaterat våld. Det är nu dags för politisk handling som ger resultat och vi uppmanar alla i samhället att arbeta aktivt med dessa frågor. Vi väntar med intresse på att få veta vilka åtgärder som kommer att vidtas från politiker och berörda myndigheter.

Enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) polisanmäldes i vår kommun 402 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år under 2020. Dessa siffror manar till eftertanke.

Medlemmarna i Södertälje Zontaklubb

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy