Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Centerpartiet kastar sten i glashus om förlossningskrisen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nyfödd bebis. Foto: TT

Annons

Krisen i förlossningsvården har gått från svår till akut. Detta faktum kan inte ha undkommit någon samhällsintresserad vid det här laget. Knappast heller Centerpartiet i Nykvarn, som nyligen uppmärksammade katastrofläget på Region Stockholms förlossningskliniker i ett inlägg i LT.

Annons

Annons

Vid första anblick ingiver läsningen en komisk känsla. Ska Centerpartiet i Nykvarn lösa Region Stockholms förlossningskris? 

De blågröna kollegorna i Region Stockholm har lyckats krysta ut 550 miljoner kronor som ska fördelas till förlossningsvården under en treårig period, vilket ser generöst ut på ytan. Därbakom lurar sig dock hårdare effektiviseringskrav och av regionpolitikerna ditsatta sjukhusstyrelser att ducka bakom när kritikens kulor flyger förbi. Inte förrän representanter från samtliga partier är en del av sjukhusstyrelserna kan ansvar utkrävas på riktigt.

Den stämmer att den socialdemokratiska regeringen må vara ansvarig för att snåla på resurserna till Sveriges regioner. Men denna regering hade aldrig kunnat bildas utan hjälp från ett viktigt stödhjulsparti. Behöver vi påminna Centerpartiet om vilket det är?

Nyligen kom beskedet att Sverigedemokraterna går ihop med Moderaterna och Kristdemokraterna och gör det Centerpartiet inte lyckats göra ihop med Socialdemokraterna. Vi lägger en historisk budget där vi tillskjuter 3,4 miljarder kronor mer till sjukvården. En röst på det konservativa blocket är en röst för mer pengar till sjukvården.

Gabriel Kroon (SD)

gruppledare, Region Stockholm

Britt-Mari Canhasi (SD)

sjukvårdspolitiker, Region Stockholm

Annons

Annons

Till toppen av sidan