Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
All denna plast är rena glädjedödaren

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Plast i återvinningen. Foto: Arkivbild

Annons

Jag är 93 år – snart 94 om jag har tur.

Uppvuxen på landet. Fått vara med i arbetet på åkrar och i trädgård från tidiga år.

Livserfarenheter som man inte kan läsa sig till. Tagit hand om det som odlats. Konserverat för vintern. Åkt till kvarnen, häst och vagn, med säd för att mala till mjöl. Mjölken blev fina ostar. Saftat och syltat. Gjort korv och sylta. Grädden blev till smör. Slungat honung. Bundit kransar och buketter till gravsmyckning. Lagat trasiga kläder, sytt nya eller sytt om gamla. Stoppat strumpor. Vävt mattor.

Annons

Annons

Det är en del av det som jag varit med om att göra.

Det var mycket arbete och det gav tillfredsställelse att se resultatet av handlingen. Arbetsglädje. Inget gym behövdes, daglig motion var gratis.

Den mängd av teknik som finns i dag är bra om den används på rätt sätt. Det är många tekniska hjälpmedel som vi kan klara oss utan.

I dag går massor med tid åt att sopsortera. Det ger ingen arbetsglädje. Plastindustrin är en stor anledning till mängden av sopor. Den fabrikationen bör minska genast.

Så länge det finns papper behöver vi inte plasten. Engångsartiklar bör försvinna för gott. När man köpte fisk förr var den inslagen i tidningar.

Karin Eklind

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy