Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi för gärna dialog om mötesplatser och föreningsverksamhet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fikastund i gamla vänners lag. Foto: Pontus Lundahl/TT

Annons

Den verksamhet som Morkullans och Bergviks kamratföreningar har är bra och viktig för Södertälje, och det är självfallet tråkigt om ni inte känner att ni får det stöd ni behöver.

Vad som har skett är att det som förut var ett servicehus inte längre är det.

Läs: Inte ens kaffe kan vi göra längre

Annons

Annons

I stället hyr kommunen lokalerna av Telge bostäder och arrangerar mötesplatser för seniorer (65 år och äldre). Verksamheten riktar sig till samtliga i områdena och även andra delar av Södertälje. Alla som vill komma är välkomna.

Läs även: Även på Morkullan var det bättre förr

Som seniorförening finns även möjligheter att boka lokalerna på mötesplatserna genom kommunens bokningssystem. Vi är måna om att samverka för att möjligheter ska finnas att arrangera festligheter som till exempel räkfrossa och kan till exempel hålla med porslin och även att ta hand om disken efteråt. Vi kan inte ge full tillgång till köken eftersom det är en livsmedelshanteringsfråga.

Läs också: Skamlig behandling av de äldre på Bergvik

Vi tar givetvis de synpunkter som vi har fått på största allvar och ansvariga personer ska alltid lyssna på tankar och åsikter från besökare. Jag har själv under förra veckan besökt Bergvik och Morkullans mötesplatser – de personer jag har mött verkar de flesta vara nöjda, men det kan alltid finnas förbättringar.

Annons

Vi fortsätter gärna dialogen och ni är välkomna att besöka oss eller höra av er.

Catherine Bohlin

resultatenhetschef för verksamhetsstöd funktionsnedsättning, omsorgskontoret Södertälje kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy