Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Hjälp migranterna ut ur Belarus

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flyktingar på gränsen mellan Belarus och Polen. De har lurats till Belarus av landets diktator Aleksandr Lukasjenko. Foto: Oksana Manchuk/AP Photo

Annons

Bra ledarartikel av Tomas Karlsson om diktatorn i Belarus, Aleksandr Lukasjenko – detta tragiska om hur han lurat och använt sig av desperata människor som vill korsa gränsen in till EU.

Det hela har varit ordentligt planerat av diktatorn i Belarus och pågått under hösten vid den polska gränsen. Samtidigt tycker jag också att polska myndigheter agerat mycket bedrövligt mot dessa stackars desperata människor. Det är ändå inte tiotusentals människor vi pratar om, enligt senaste uppgifterna har det handlat om ett par tusen migranter.

Annons

Annons

Det är iskallt och redan har elva personer dött nu. Polen borde ändå i samarbete med EU ta emot dessa personer för att behandla deras asylansökningar, så att man även kan skicka tillbaka de människor som inte beviljas asyl till sina hemländer.

Nu ger polska regeringen diktatorn i Belarus bränsle till sin propaganda. Fingret pekas mot hela EU: titta vad maktlöst EU är, som inte ens kan ta hand om ett par tusen människor, låter dom frysa i denna brutala kyla där de även dör.

Strängare sanktioner är rätt mot diktatorn som även helt saknar moraliska gränser.

Tycker att Polen nu bör låta detta kris sluta nu. Det är synd om dessa stackars desperata människor. Det är ett par tusen människor det handlar om. De bör bli omhändertagna nu, så att man även snabbt kan skicka tillbaka dem till sina hemländer.

Medmänniskan

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy