Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Företagen bygger landet – inte Socialdemokraterna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Partiledare Magdalena Andersson (S).

Annons

”Vi bygger landet” var devisen på Socialdemokraternas kongress. Det är en from förhoppning som saknar verklighetsgrund, inte minst med tanke var Sverige befinner sig just nu. Det är snarare motsatsen som gäller, nämligen att den nuvarande socialdemokratiska regeringen håller på att rasera Sverigebygget.

Arbetslösheten är bland den högsta i Europa, trots målet att den skulle vara den lägsta. Brottsligheten har aldrig varit så omfattande och rättssystemet havererar. Befolkningsökningen är den högsta i Europa, vilket sätter press på alla välfärdssystem med vårdköer som följd. Äldrevård och skola fungerar inte. Man vill bygga ut välfärden när det i stället handlar om att få den att fungera.

Annons

Annons

Energipolitiken är utom all kontroll, elpriserna far i höjden och landet delas i olika prisklasser så att vi i södra Sverige betalar betydligt mer än de i norr. Kärnkraften avvecklas och skapar obalans i elförsörjningen så att Sverige måste importera fossilproducerad el.

Det är de svenska exportföretagen som har lagt grunden till Sveriges välfärd långt innan Socialdemokraterna var påtänkta som regeringsparti. I stället för satsningar på företagande föreslår Socialdemokraterna nu högre skatter på kapital. Kapital är en nödvändighet för investeringar och forskning. Vi kan se på vår egen stad där Scania och Astra Zeneca tillsammans med alla småföretag är en förutsättning för staden och dess utveckling. Boel Godner (S) i all ära men stadens existens vilar inte på Socialdemokraterna. Det räcker heller inte med att den nya partiledaren, Magdalena Andersson, säger att hon ska ”vända på alla stenar (det har väl Löfven redan gjort, eller ...?)”

Nej, hon borde i stället ta bort alla stenar som hindrar färden mot företagsutveckling, jobb och välfärd.

Ivar

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy