Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Behåll Sveriges bästa P-automater

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Här finns en parkeringsautomat.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Södertälje har Sveriges bästa parkeringsautomater, men nu förstod jag att de är på väg att bytas ut till det för kunderna besvärliga systemet med inlagda registreringsnummer. De nya numren med fyra bokstäver och tre siffror är svåra att komma ihåg när man står vid P-automaten och blir stressad av någon bakomvarande

Men den största nackdelen är att man med automaterna med registreringsnummer måste bestämma i förväg hur länge man ska parkera. Med dagens automater sticker man in kortet – får snabbt ut en P-lapp som man sätter i rutan – när man kommer tillbaka checkar man ut och betalar bara för den tid man stått. Bättre kan det inte bli och de är väldigt pålitliga – ytterst sällan det är fel på dem.

Annons

Annons

Jag tror att det så kallade fusket med gratisparkerigarna är marginellt och det avhjälps inte på detta sätt. Sedan är det väl en stor kostnad att byta, många miljoner om man ska byta i hela stan.

Om nämndbeslutet redan är fattat men upphandlingen inte gjorts så går det att riva upp. Jag hoppas att någon ledamot i tekniska Nämnden, som inser nackdelarna med de nya automaterna driver detta.

Södertäljebo som värnar om kvalitet och utgifter

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy