Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Inte ens kaffe kan vi göra längre

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En kopp kaffe hör svunna tider till. Bergviks kamratförening har inte längre någonstans att vara för gemensamma träffar. Foto: Henrik Montgomery/TT

Annons

Tack Bergviks kamratförening som i fredags kväll anordnande en sådan trevlig räkafton för oss boende.

Vi var ett 50-tal personer som länge glatt oss åt detta evenemang. Och trots de dåliga förutsättningarna lyckades Kamratföreningen skapa en trivsam kväll.

Något kaffe kunde dock inte serveras eftersom vår så flitigt använda gemensamhetslokal med kokmöjligheter revs i somras – för att lämna plats för en snickarverkstad. Gemensamhetslokalen hade också anslutning till uteplatsen vilket var väldigt uppskattat sommartid. Det nyutrustade köket i kaféet får vi inte låna – är endast till för kommunens Mötesplats som är öppen vardagar och som längst till 15.00.

Annons

Annons

Och visst saknade vi musik och att även kunna ta en svängom under kvällen men när vår lokal revs så försvann inte bara ljudanläggningen, utan också de praktiska långborden och de bekväma Carl Malmsten-stolarna. Soptippen?

Vi som nu bor här har inte längre någon gemensamhetslokal där vi kan anordna träffar under kvällar och helger. Tänker på storhelger som jul, nyår, påsk, midsommar – sådana helger då Kamratföreningen förr ordnade lite trevligheter med gemensam måltid för alla oss som saknar släktingar på nära håll. Dessa möjligheter är nu helt borttagna.

Vi har efterlyst information från Telge bostäder men det enda svar vi fått på omvägar är att lokalerna ägs av Telge fastigheter och är inget som Telge bostäder kan påverka.

Välkomna till oss och berätta hur era tankar har gått.

Boende i Bergviks 65+

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy