Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vad är det vi i Lina ska vara rädda för?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I mer än tre decennier har skribenten bott i Lina.

Bild: Tomas Karlsson

Annons

Jag har bott i Lina i över 30 år. Under den tiden har min familj aldrig blivit rånad, aldrig haft inbrott och våra bilar har inte blivit utsatta för några skador. Vi har haft hundar och under våra hundpromenader på kvällarna är det tyst och stilla ute.

Vet att det samlas ungdomar utanför affären i vårt lilla centrum på kvällarna och att det då kan vara stökigt där. Tror inte att det varit några skjutningar på ett par år. Det säljs säkert knark i Lina som på de flesta platser i Sverige nu för tiden. Men att Lina av den anledningen skulle vara ett särskilt utsatt område har jag svårt att förstå.

Annons

Annons

En släkting, som bor på Östermalm i Stockholm, ser knarkförsäljning varje dag från sitt fönster. Men Östermalm är inte ett särskilt utsatt område för det. Områdena utan biltrafik är fortfarande en trygghet för barn och föräldrar i Lina. Under varma sommarkvällar är många barn ute och leker. Men vid ett visst klockslag blir det helt tyst. Alla barnen har gått hem samtidigt.

Centrum i Lina.

Bild: Tomas Karlsson

Vet inte om det bor fler kriminella i Lina än på andra ställen. Vi som bor här märker i alla fall inte av dem. Det kanske bor ekonomiska brottslingar här (många nya, stora och fina villor) men det finns dyra hus i Djursholm och Danderyd också vars ägare inte alltid är rumsrena – och man behöver inte vara kriminell för att man äger ett fint hus i Södertälje.

Nu undrar jag och många med mig som bor i Lina vad det är vi ska vara rädda för. Vi bor ju i ett särskilt utsatt område. Borde vi inte se poliser ute på gatorna också.

Skulle vilja ha mer information av LT och Södertäljepolisen om vad som händer i Lina eftersom det klassas som särskilt utsatt område. Det måste vara något mer än stökiga tonåringar utanför affären. I större delen av Lina är det lugnt och folk trivs här.

Gammal Linabo

Annons

Annons

Till toppen av sidan