Annons

Annons

Annons

Södertälje

Insändare
Insändare: Alla har inte i kyrkovalet att göra

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flera nomineringsgrupper och partier deltar i kyrkovalet. Foto: TT

Annons

Till er partier och nomineringsgrupper som ställer upp i kyrkovalet, när förtidsröstningen började hade jag endast fått en valbroschyr (Posk) i posten. Jag gick till kyrkans expedition veckan före och frågade om det fanns information från partierna men det fanns inte.

Jag tycker att det minsta ni kan göra, om ni nu vill bli valda, är att tala om vad ni vill. Därefter har det kommit material från Visk och från Centerpartiet. Övriga saknas än. Tyvärr röstar nog folk på sina vanliga partier fast det inte har med saken att göra här.

Annons

Annons

Och ni i Realistpartiet som öppet skriver i er pamflett, som man kan hämta på Gågatan utanför Luna, att ni inte tycker att partier hör hemma i kyrkan men att ni ställer upp för att stärka ert parti. Alltså skäms. Ni skriver att det är fel att politiker lägger sig i kyrkan för egen vinning och sedan skriver ni att det är precis det ni gör. Halva er broschyr år kritik mot beslut som fattats i kommunhuset. Varför ställer ni upp i Svenska kyrkans val om det är Socialdemokraterna i kommunen ni vill åt?

Och ni i Posk som borde veta vad det går ut på, er broschyr är bara förslag på sådant som redan finns och eller redan är beslutat på nationell nivå och kommer hända ändå. Och punkten "att församlingen har Kristus i centrum i allt sitt arbete", öh ja. Det är kyrkans grund. Det ni ska göra är att besluta en budget. En punkt lyser dock starkt med sin frånvaro: den om jämställdhet/ hbtqi. Den är bekvämt utelämnad i utskicket.

Aktiv medlem i Svenska kyrkan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan